Et Kavurma
Malzemeler;
-1 Kg Kırmızı Et
-250 Gram İç Yağı
-Tuz
Hazırlanışı;
Taze eti bir gece dinlendirildikten sonra sinirleri temizlenerek kuşbaşı şeklinde doğranır.Ayrı bir kaba 1 kilo ete 250 gram iç yağı olacak şekilde iç yağı doğranır. Etler genişçe bir tencereye alınarak kapağı kapalı bir şekilde kendi suyunu çekene kadar kavrulur. Pişerken üzerinde biriken köpükler kaşık yardımı ile alınır.Et kavrulurken diğer yandan iç yağları ayrı bir kapta kavrulmaya başlanır. İç yağını kaynadıktan sonra üzerinde biriken kıkırdaklar kevgir yardımı ile toplanır.Etler suyunu tamamen çektikten sonra ya da çok miktarda kavurma yapıyorsanız et suyu bolca olacaktır bu durumda et piştiğinde tencerenin tabanında kalan bu koyu renkli suyu kepçe yardımı ile alın, suyu çekmesini beklerseniz etleriniz çok piştiğinden ezilecektir.
Suyunu çeken etlere iç yağı eklenir. Normalde yemeğe koyduğumuzdan biraz daha fazla tuz koyarak 5 dakika kadar daha kavrulur. Ocak kapatılarak etler sıcakken ısıya dayanıklı yayvan kaplara veya tepsilere boşaltılarak soğuması beklenir. Yağlar donduktan sonra kavurma kaplardan buzdolabı poşetlerine alınır. Bir ay içinde tüketilecekse buzdolabında, uzun sürede tüketilecekse derin dondurucuda muhafaza edilir.
Online Pastırma Siparişi
Kayseri'nin ve Türkiye'nin lider pastırma ve sucuk imalatçısı olan Başyazıcı firmasının online fabrika satış mağazası olan www.pastirmamarket.com adresinden online sipariş verebilirsiniz.
%100 dana etinden özenle hazırlanan pastırma ve sucuklar Türkiye'nin her yerine vakumlanarak özel ambalajı ile kargolanmaktadır. Ayrıca www.pastirmamarket.com sitesinde el yapımı meşhur kayseri mantısının da siparişini verebilirsiniz.
Online Sipariş : www.pastirmamarket.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder